Boek over schoolweigering: wat als schoollopen niet meer lukt?

Onze collega’s Nele Van Driessche (psycholoog Kaap), Gino Ameye (zorgmanager) en Griet De Nys (HOGENT) hebben de afgelopen periode niet stilgezeten. In 2021 wonnen ze nog de Deboutteprijs voor hun onderzoek ‘Wat als schoollopen niet meer lukt?’ en nu is hun boek over schoolweigering uit!

Over het boek

Ik kreeg telefoon van de school dat mijn dochter er niet was.
Ze bleek in een bushokje te zitten, huilend en kon alleen zeggen:
‘Ik kan niet naar school, het gaat niet.’

Voor sommige kinderen en jongeren brengt school grote emotionele ontreddering teweeg. Schoolweigering is een complexe problematiek die de jongere, het gezin, de school en de hulpverlening uitdaagt. In dit boek belichten de auteurs het fenomeen vanuit deze verschillende perspectieven. Ze vertrekken hierbij vanuit het werkveld en de vakliteratuur.

Dit boek biedt concrete handvatten en een ruimer werkmodel voor de aanpak van schoolweigering. Iedereen die met schoolweigering geconfronteerd wordt, zal zich geïnspireerd weten om meteen aan de slag te gaan.

Het boek is te koop via https://gompel-svacina.eu/product/schoolweigering/ 

 

Over de auteurs

Nele Van Driessche, master in de klinische psychologie, werkt op De Kaap, dienst kinder- en jeugdpsychiatrie van Karus. Ze is teamcoördinator van de dagbehandelingsgroep die zich richt op jongeren met schoolweigering.

Gino Ameye is master in de klinische psychologie en zorgmanager in Karus. Hij heeft ruime ervaring in het werken met jongeren met schoolweigering. Hij werkte mee aan het onderzoek ‘Angst voor de schoolpoort’ van HOGENT.

Griet De Nys is master in de pedagogische wetenschappen. Ze is lector en studiebegeleider aan de lerarenopleiding van HOGENT en werkte mee aan het onderzoek ‘Angst voor de schoolpoort’ van HOGENT.

Schoolweigering