tel. 09 210 69 69   •   info@pccaritas.be

Beschut Wonen VZW De Nieuwe Horizon

 

 

 

Vzw De Nieuwe Horizon is een een samenwerkingsverband tussen het PC Caritas en het Regionaal Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Deinze - Eeklo - Gent. Dit initiatief  biedt plaats aan 60 bewoners, zowel mannen als vrouwen. Deze hebben een opname op een psychiatrische afdeling niet (meer) nodig, maar zijn (nog) niet in staat zich volledig zelfstandig in de maatschappij te vestigen. Verder hebben ze behoefte aan psycho-sociale ondersteuning in hun dagelijks leven.

De vzw werd opgericht in 1993, voortbouwend op de twaalfjarige ervaring rond beschut wonen in het psychiatrisch centrum Caritas.
In de loop der jaren ontstonden er 11 projecten (woningen) in de gemeenten Melle, Merelbeke en Gentbrugge.

Er zijn 2 groepen, namelijk de ‘samenlevingsvormen’, het samenwonen van 5 bewoners in een ruime en comfortabele woning en het individueel ‘studiowonen’ (13 plaatsen).

De overheid stelt, in functie van erkenning, hoge eisen zowel op infrastructureel vlak aan de woning als op vlak van integratiekansen van de bewoners, binnen de lokale leefgemeenschap.

Het programma richt zich op verwerven, en in stand houden van vaardigheden rond wonen, vrije tijd en arbeidstijd.

De bewoners kunnen, indien nodig, beroep doen op de diensten & faciliteiten van het PC Caritas of op een gespecialiseerde ambulante dienst zoals bv. het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Deinze-Eeklo-Gent.

contact:

Alex Leemans
Vossenstraat 10
9090 Melle
tel. 09 272 88 31
erkenningsnummer 72603411
alex [dot] leemans [at] pccaritas [dot] be