tel. 09 210 69 69   •   info@pccaritas.be

Ambulant aanbod

De Spiegeltent

De Spiegeltent is een project voor ambulante non-verbale therapie te Melle. 
Het is een lichaamsgerichte therapeutische praktijk in beweging. Als ervaren psychomotorisch therapeut, gediplomeerd creatieve dans- en bewegingstherapeut en trainer mindfulness begeleidt Leen Titeca vanaf juli 2014 ambulante therapiesessies voor volwassen, kinderen en jongeren.

Steeds vaker wordt zij op het werk binnen het PC Caritas te Melle geconfronteerd met hoe moeilijk het is om cliënten na opname door te verwijzen voor verdere opvolging van hun lichaamsgerichte therapie. Echter, veel van de huidige problemen uiten zich op het niveau van het lichaam. Het lichaam liegt niet. Denken we maar aan agressieproblematieken, automutilatie, eetproblemen en middelenmisbruik.

Via lichaamsgerichte therapievormen zoals o.a. creatieve dans- en bewegingstherapie, psychomotorische therapie en ontspanningstechnieken tracht zij personen met moeilijkheden op vlak van spanning- en affectregulatie te helpen om beter hun aandacht vast te houden, hun spanning te reguleren en hun emoties te beheersen.

Prijs: € 35 per sessie.
Voor meer informatie omtrent ‘De spiegeltent’ of voor andere vragen kan u een kijkje nemen op http://despiegeltent.be

Emoverder

Emoverder Psy Tout Terrain is een gespecialiseerd centrum voor psychomotorische therapie, toegepaste relaxatie en transpsychiatrie. Emoverder Psy Tout Terrain werkt doelgericht aan de behandeling van psychosociale problemen en psychische stoornissen bij verschillende doelgroepen en richt zich op psychiatrische doelgroep analyse.

Emoverder Psy Tout Terrain biedt hulp aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren en heeft ervaring en expertise in België, Nederland en Afrika.

Bij zowel kinderen als volwassenen is het mogelijk om het probleem eenvoudig te begrijpen en op te lossen vanuit de psychomotorische therapie. Op basis van een specifieke benadering wordt er zorg op maat aangeboden, en aan de hand van meetbare criteria worden er specifieke miodules ingezet en toegepast.

Emoverder Psy Tout Terrain werkt innovatief en eenvoudig.

Prijs: € 40 voor individuele therapie en € 55 voor gezinsbenadering.
Meer info op www.emoverderpsy.be

Francis Mwami