tel. 09 210 69 69   •   info@pccaritas.be

Flora op Wielekes: Fietsotheek De Keiberg

Flora op Wielekes is een Merelbeeks initiatief dat fietsen bij (en met) kinderen tussen 2 en 12 jaar promoot. Het project maakt kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk door middel van een deelsysteem. Het fietsenatelier van arbeidscentrum De Keiberg, doet dienst als fietsotheek!  

Wie inschrijft bij Flora Op Wielekes kan in het depot van De Keiberg kiezen uit een aanbod van degelijke kinderfietsjes. Na het tekenen van een contract neem je de fiets mee naar huis. Wordt de fiets te klein voor je kind, dan breng je hem terug en krijg je een groter model mee. Bij elke wissel wordt de oude fiets in goede staat hersteld zodat die opnieuw kan worden uitgeleend. Duurzaamheid staat dus centraal! Wie een eigen (kwalitatief) fietsje binnenbrengt, krijgt een jaarabonnement cadeau.

Op Wielekes is een project van Bewonersplatform Flora, Netwerk Bewust Verbruiken, de provincie Oost-Vlaanderen en de gemeente Merelbeke. Op Wielekes wil elk kind aan een kwalitatieve kinderfiets op maat helpen. Toegang hebben tot een kinderfiets wordt zo belangrijker en waardevoller dan de fiets zelf bezitten.

Volg 'Flora op Wielekes' ook op Facebook.

Fietsotheek De Keiberg    Foto: VTM Nieuws op bezoek bij De Keiberg voor een reportage over Flora op Wielekes